Hantera kaos

När det är kaos i livet och själen behöver vi något att fokusera på. Ett vanligt och detruktivt sätt är att hitta något att misslyckas med för att skapa en viss kontroll över de dåliga känslorna. Man behöver hitta en fast punkt att hålla sig i när maktlösheten blir övermäktig. Finns det ingen naturligt så uppfinner man ett problem man kan ta kontroll över. Ett exempel är att bestämma sig för att man är tjock och behöver banta. Helst skall man misslyckas med bantningen så att den allmänna känslan av ångest och att vara värdelös får ett berättigande. Detta leder lätt till ett offertänkande där man blir så värdelös och maktlös att man omöjligt kan ta ansvar för sitt eget öde, och istället vältrar sig i högen av misslyckanden man valt att skapa helt på egen hand.

Utmaningen är inte att till slut lyckas ta kontroll över sin vikt, eller vad man nu valt att lägga sin negativa energi på, utan att ta steget att ÄRLIGT VÅGA se och lära känna sina egna styrkor och utvecklingsområden (svagheter). Om du har förmågan att lägga all din fokus och energi på t.ex. självförakt, så kan du välja att använda samma förmåga till att byta fokus och våga leva utanför din ångest. Vad kan du förändra för att ta första steget mot att bli vän med livet och din kropp?

Kom ihåg att känslan av att inte förtjäna att vara lycklig och lyckas bara sitter i ditt eget huvud. Du, och ingen annan, har makten att byta fokus och välja andra tankar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0